Huurprofielen

Een woning huren begint vaak met een zoektocht op het internet. Onterecht wordt er vaak gedacht dat je een woning vooral bij een makelaar kan vinden. Natuurlijk zijn er verhuurmakelaars, maar hier betaal je bepaalde kosten voor. Als je alles netjes geregeld wilt hebben dan kan dit handig zijn. Maar meestal kan je ook heel goed zelf een woning huren en online opzoek gaan naar de perfecte huurwoning. Als je een woning wil gaan huren dan kan je kiezen tussen een sociale huurwoning of een vrije sector woning. Tussen deze twee zitten grote verschillen dus het is belangrijk om jezelf hierin te gaan verdiepen voor je een woning gaat zoeken. Huurprofielen.nl helpt u bij het vinden van de door u gewenste huurwoning. U maakt een zoekopdracht aan en onze medewerkers gaan dagelijks voor u op zoek naar een woonruimte overeenkomstig aan uw zoekopdracht.
 

Vrije sector woning huren

Een vrije sector woning wordt vaak verhuurd vanuit een woningcorporatie of door particulieren die hun huis te koop hebben staan. Het verschil tussen de woningen is vaak de huurprijs. Deze ligt vaak hoger dan bij een sociale huurwoning, maar daar tegenover staan wel een paar voordelen. Als eerste kan je een vrije sector vaak direct betrekken er is geen wachtlijst en soms vind de sleuteloverdracht al binnen een paar weken plaats. Nog een voordeel is dat er geen eisen zijn als dat de bewoner uit de regio moet komen etc. In principe kan iedereen de woning huren mits er aan de salariseisen wordt voldaan. De salariseisen zijn per huurwoning en verhuurder verschillend. Je kan online de check uitvoeren of je salaris laten toetsen als je in aanmerking wil komen voor de huurwoning.
 

Sociale sector woning huren

Als je een woning huurt in de sociale sector dan betaal je een stuk minder voor je huurwoning. Hierdoor kom je afhankelijk van je inkomen bijna altijd in aanmerking voor huurtoeslag. In verhouding betaal je hierdoor weinig aan vaste lasten voor je eigen woning. Dit klinkt als een groot voordeel, maar er zit ook een nadeel aan een sociale sector woning. Als eerste dien je ingeschreven te staan bij de gemeente waar je wilt wonen. Je moet dus van te voren bepalen waar je wil gaan wonen en jezelf daarvoor inschrijven. Als je ingeschreven staat dan spaar je punten. Voor ieder jaar dat je ingeschreven staat krijg je een punt. Als je een woning ziet die je leuk lijkt dan kan je hierop reageren. De gene met de meeste punten krijgt als eerste voorrang om de woning te kiezen. De wachtlijst kan hierdoor al snel tot wel 8 jaar oplopen. Je kan dus niet even snel een woning huren.
 

Tijdelijke woonruimte

Als je een woning wil gaan huren voor een tijdelijke periode dan kom je al snel bij de vrije sector uit. Als je een woning voor de leegstand wet gaat huren dan heb je vaak een contract tot dat de woning verkocht is. Dit contract is meestal één jaar of langer, maar als huurder heb je de mogelijkheid om met één maand opzegtermijn de woning te verlaten. Mocht de woning tussentijds verkocht worden dan krijg je drie maanden de tijd om een nieuwe woning te vinden. Deze regeling is perfect als je tijdelijk even een woning nodig hebt.